Spherehead

The head of the curves

By 23 december 2020januari 16th, 2021No Comments

Nen toffe.

Aan mijn vader, Felix Florquin:

Ik herinner me nog goed je antwoord, toen ik je vroeg, waarom heb je me naar familie traditie niet “Alexander” genoemd?: “Wel, ik had een kameraad en die heette Mark, en dat was een toffe. Dus heb ik u ook zo genoemd.” Wel, ik heb een kameraad en die heet Kasper, en dat is ook een toffe (zoon van Bavo Claes, VRT). Hij is nu dokter in computerwetenschappen en maakte onlangs een foto hier in de studio (zie onder) Ik heb geen kinderen om de naam aan door te geven maar in de plaats heb ik aan “de theorie van alles”: string theory gewerkt.

Ze staat nu op punt, en is klaar om gerealiseerd te worden in “The eye 3.0”, een plan voor een hernieuwing van de hele aarde.

Ik heb echter toetsing nodig. Ik heb momenteel al 2 mensen uitgenodigd ter verdediging van de schetsen. Wil jij even met me contact opnemen voor een gesprek?

Hieronder de officiële tekst (In internationaal Engels):

Brian Greene was right: The math behind String Theory is excruciating.
That’s why I took a “drawing and text only” route to express, experience and illustrate, at the hand of the 11 dimensions it predicts.
All I need is 10 fingers and a pen with my name on it.
This is it: the most sacred document mankind will ever see, drawn in an equally painstaking fashion. Behold: “The head of the curves.”
Easily that of my live, possibly that of the entire Kosmos, I describe the existence and meaning of 6 hidden dimensions, 3 spatial, time and “Zen” in the universe, existing in tandem with the 11 systems of the human body, all the while keeping “11” in mind shaping the artwork. A thing of Beauty.
Want to know more about “String Theory”?
https://www.space.com/17594-string-theory.html
Oh, and the message? “Always keep your head above the ground.”

Many thanks to Wim Stultiens, Daniel Vanrunxt (bakkerij Goeiemorgen) and Kasper Claes, without whom none of this would have come to fruition.

Have a nice day,
Mark Florquin

P.s.: The overall character of this drawing is reminiscent of the equirectangular panorama’s I used to make for the stereographic projections needed in “The eye 2.0” artwork. However, there is a third element, which I find very pleasing.

De 6 verborgen dimensies, aan de hand van vingers en arm (5+1):

De pen die, zonder ik erom vroeg, enkele maanden geleden bij mij in de brievenbus zat:

Foto (Eva)- holo(Scanner)- en kosmografie(Spiegelbroodje). 3 in 1. Foto: Jeugdvriend uit Mortsel, Dr. Kasper Claes:

De cover van het werk: Zweetpatees.

Dit is de website die ik rond het project heb opgericht: https://kosmograaf.be/

Hopelijk tot snel!

Fijne dag,

Mark

Leave a Reply