Tegen 2050 zijn alle fossiele brandstoffen opgebruikt. Kernenergie is momenteel de schoonste energieproducent, maar heeft ook nadelen. Wat gaat er met de Raffinaderijen in de wereldhavens waaronder die van Antwerpen gebeuren als ze geen nut meer hebben? En welke vorm van energie is waarlijk die van de toekomst?

In Frankrijk wordt momenteel het ITER experiment gebouwd:

Met ITER wordt nagegaan of zero waste energie mogelijk is  door, net zoals in de zon, waterstof atomen te fuseren tot helium. Een ander experiment is CERN in Genève.

In de LHC (Large Hadron Collider) is de Higgs Boson waargenomen die het standaard model van elementaire deeltjes vervolledigde als boson die de andere deeltjes massa geeft. Dit is de huidige stand van zaken. Natuurlijk is er nog een lange weg af te leggen voordat deze technologie mainstream of zelfs überhaupt bruikbaar is in het dagelijkse leven. Maar wat is nu écht de visie van de Toekomst?

Type III Samenleving

Volgens de Kardashev schaal gebruikt een Type I samenleving alle grondstoffen die de aarde te bieden heeft (olie, wind, steenkool,…). Type II gebruikt alle energie van de zon (ITER) en een Type III gebruikt de energie van de Melkweg. In die melkweg zit een Supermassief zwart gat:

Via Hawking radiatie verdampt een zwart gat in de ruimte. Een zwart gat heeft een Event Horizon die de ervaring van de belever en de toeschouwer van elkaar scheidt. Niemand weet wat er zich in het zwarte gat afspeelt, maar men gaat ervan uit dat er zich in het midden een Singularity bevindt. Hoe kunnen we deze structuur op aarde nabouwen en er voordeel aan doen? Dit vertel ik je graag tijdens 1 van m’n wandelingen